Τρίτη, 20 Φεβρουάριος 2018

Αυτοί... "έφαγαν" τον Βαρδινογιάννη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφο)

Ο Αλέξης Κούγιας είπε πολλά και διάφορα, μετά το τέλος του αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Λάρισα. Θα σταθώ σε μία ατάκα, που μου έκανε κλικ: "Ας κοιτάξουν τι έχει γίνει από τότε που έδιωξαν τον Βαρδινογιάννη".

Καλό θα ήταν κάποια στιγμή να συζητηθεί εντός της παναθηναϊκής οικογένειας, η συγκεκριμένη άποψη. Δηλαδή ν' αναρωτηθούμε εάν κάποιος έδιωξε την οικογένεια Βαρδινογιάννη από τον Παναθηναϊκό;

Κατά την προσωπική μου άποψη, υπάρχουν κάποιοι που όντως απομάκρυναν τον Γιάννη Βαρδινογιάννη από τον Παναθηναϊκό.

Εννοείται πως τον Βαρδινογιάννη δεν τον έδιωξε ο κόσμος. Το έχω ξαναγράψει. Ο κόσμος ή για να ακριβολογώ, ένα κομμάτι του κόσμου αποδοκίμαζε την πολιτική του Βαρδινογιάννη από το 1993. Για 15 χρόνια υπήρχαν γκρίνιες, συνθήματα και αποδοκιμασίες. Ωστόσο κανένας Βαρδινογιάννης δεν έφυγε εξ' αιτίας του κόσμου.

Το ίδιο συνέβη και στο περίφημο συλλαλητήριο. Ο κόσμος μπορεί να ζήτησε από την οικογένεια να φύγει, αλλά εκείνη επέλεξε να μείνει και μάλιστα ως μεγαλομέτοχος και εγγυήτρια. Οπότε και αυτό είναι μέγα ψέμα.

Όμως ακόμη και τα "πρόσωπα" που εμφανίζουν κατά καιρούς ως τους ανθρώπους που έδιωξαν τον Βαρδινογιάννη απέχουν από την πραγματικότητα.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μπορεί να ήταν στα χαρακώματα με τον Βαρδινογιάννη για τρεις δεκαετίες, μπορεί να ζήτησε δύο φορές την ΠΑΕ, μπορεί να του άσκησε σκληρή κριτική, αλλά ουδέποτε ζήτησε να φύγει, ούτε πίεσε προς αυτή την κατάσταση.

Ο Νικόλας Πατέρας μπήκε στον Παναθηναϊκό ως φίλος του Βαρδινογιάννη (ήταν δίπλα του την ημέρα του συλλαλητηρίου) και στην πορεία έγινε... εχθρός του. Εξ ου και η ώθησή του σε παραίτηση το καλοκαίρι του 2009! Ωστόσο ούτε αυτός έθεσε ποτέ θέμα "ή εγώ ή αυτός"!

Τέλος ο Ανδρέας Βγενόπουλος παρά το γεγονός ότι ήταν υπέρμαχος της πολυμετοχικότητας, ουδέποτε έθεσε θέμα απομάκρυνσης της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Θα μπορούσε πολύ εύκολα να θέσει τέτοιο θέμα το καλοκαίρι του 2008, στη δημιουργία της πολυμετοχικότητας, αλλά δεν το έπραξε.

Έτσι φτάνουμε ξανά στο ερώτημα, "ποιος έδιωξε τον Βαρδινογιάννη;"

Εάν θεωρήσουμε ότι ο Βαρδινογιάννης έφυγε το καλοκαίρι του 2012, παραδίδοντας τις μετοχές στην "Παναθηναϊκή Συμμαχία" του Γιάννη Αλαφούζου, θα πρέπει ν' αναζητήσουμε τις απαντήσεις τους μήνες που προηγήθηκαν του περίφημου παρκαρίσματος των μετοχών. Του Σεπτεμβρίου του 2011.

Τι συνέβη τότε;

Το ΣτΕ έβαλε μπλόκο στο σχέδιο της Διπλής Ανάπλασης στον Βοτανικό. Για την ακρίβεια έβαλε μπλόκο στο εμπορικό του Βωβού και έδωσε άδεια να γίνει το γήπεδο!

Ποιος "ένωσε" το γήπεδο με το εμπορικό; Οι συνεργάτες του Γιάννη Βαρδινογιάννη, για να του κάνουν... οικονομία 500.000 ευρώ. Το κόστος του πάρκινγκ που "μεταφέρθηκε" στο εμπορικό του Βωβού και έκανε τα δύο έργα συγκοινωνούνται δοχεία. Αυτοί λοιπόν και όσοι χειρίστηκαν με επιπόλαιο τρόπο το συγκεκριμένο θέμα οδήγησαν τον Βαρδινογιάννη εκτός ΠΑΕ και κανείς άλλος.

Διότι εάν τη διετία της πολυμετοχικότητας είχε τρέξει το γηπεδικό - δόθηκαν μεγάλα ποσά για τις... μελέτες- και η ΠΑΕ είχε προλάβει την κρίση, τότε ο Παναθηναϊκός θα είχε "ζωντανό" το όραμα του γηπέδου και θα ήταν σαφώς πιο ανθεκτικός στις εσωτερικές κοντρίτσες.

Όταν ο Βαρδινογιάννης κατάλαβε ότι δεν μπορεί να κατασκευαστεί το γήπεδο και ότι θα έπρεπε να βάλει από την τσέπη του 80 εκατ. ευρώ (χωρίς να ήταν βέβαιο ότι θα ολοκληρώνονταν...), τότε αποφάσισε να παρκάρει και τις μετοχές και στην πορεία να τις παραδώσει στον Γιάννη Αλαφούζο.

Οπότε κανείς δεν τον έδιωξε από την ΠΑΕ, παρά μόνο οι δικοί του σύμβουλοι, με τους χειρισμούς που έκαναν, σ' ένα πρότζεκτ που είναι αλήθεια ότι το είχε πιστέψει.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας και των σεναρίων, όσων βάζουν στο τσουβάλι τους πάντες, εκμεταλλευόμενοι την ασθενή μνήμη του κόσμου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Join us on Facebook
Follow us on Twitter