Σάββατο, 26 Αύγουστος 2017

Η μοναδική λύση είναι ο Βαρδινογιάννης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(16 ψήφο)

Ακόμη και οι πλέον καλόπιστοι στη διοίκηση Αλαφούζου, έχουν αντιληφθεί ότι με τον υπάρχων παραγοντικό - οικονομικό σχήμα ο Παναθηναϊκός δεν έχει καμία τύχη. Μάλιστα στο ερώτημα που τίθεται, "τι θα συμβεί εάν φύγει ο Αλαφούζος;", νομίζω ότι υπάρχει απάντηση.

(Προτού κάνετε οποιοδήποτε σχόλιο, διαβάστε προσεχτικά όλο το κείμενο...)

 

Η μοναδική λύση για τον Παναθηναϊκό είναι η οικογένεια Βαρδινογιάννη. Δεν κάνω πλάκα, ούτε τρολάρω. Το σκεπτικό μου είναι απλό και ξεκάθαρο, χωρίς καμία διάθεση για συγκρούσεις, εσωστρέφεια, γκρίνια και καταλογισμό ευθυνών για τα όσα συνέβησαν επί πολυμετοχικότητας.

Όλα αυτά θα αναλυθούν από τον ιστορικό του μέλλοντος. Άλλωστε ο καθένας έχει την άποψή του και δεν είναι ώρα να "πλακωθούμε" και γι' αυτό.

Στη παρούσα φάση, αυτό που προέχει, είναι η αλλαγή ρότας του "πράσινου" υπερωκεανίου. Αλλιώς αργά ή γρήγορα θα εμφανιστεί το παγόβουνο...

Ας ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα και ας αναλύσουμε το σκεπτικό.

Ο Γιάννης Αλαφούζος οφείλει να επιστρέψει τις μετοχές στην οικογένεια Βαρδινογιάννη, με την ίδια... ευκολία που τις πήρε, και η οικογένεια να βρει τον επόμενο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ.

Νομίζω ότι είναι πασιφανές ότι ο νυν μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ είτε δεν θέλει, είτε δεν μπορεί, είτε δεν του επιτρέπουν να βρει το επόμενο αφεντικό του Παναθηναϊκού.

Επειδή ουδείς από εμάς τους κοινούς θνητούς (δημοσιογράφους) έχει τη δυνατότητα να μπει στα oval γραφεία και να μάθει την πάσα αλήθεια για όσα ακούγονται και γράφονται, δεν έχει κανένα νόημα να κάνουμε σενάρια επί σεναρίων... Και μάλιστα σε κοινή θέα.

Τα πράγματα είναι απλά. Επί μήνες ακούμε και διαβάζουμε ότι ο Γιάννης Αλαφούζος "ψάχτηκε" για να πουλήσει - παραχωρήσει τις μετοχές του, αλλά δεν βρήκε κανέναν μνηστήρα.

Για την οικονομία της κουβέντας, ας συμφωνήσουμε ότι όντως προσπάθησε, αλλά απέτυχε.

Συγχρόνως οι ίδιες πηγές λένε ότι ο Γιάννης Αλαφούζος έχει επιλέξει να χαμηλώσει τον πήχη, σε ότι αφορά το μπάτζετ και ν' απέχει από τις διεργασίες του ελληνικού ποδοσφαίρου, κάτι που φάνηκε και στις εκλογές της ΕΠΟ. Έστω και με ντροπιαστικό τρόπο, στηρίζοντας τον ίδιο εκλεκτό με τον Ολυμπιακό (Γ. Καλαντζή).

Εάν όλα αυτά τα συνδιάσουμε με το γεγονός ότι δεν θέλει να βλέπει τα παιχνίδια της ομάδας, τότε φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι ο άνθρωπος δεν θέλει να είναι στην ιδιοκτησία της ΠΑΕ.

Διότι εάν ήθελε, ακόμη και εάν δεν μπορούσε να βρει νέο μεγαλομέτοχο, τουλάχιστον θα παρέμενε στο μέτωπο Σαββίδη - Μελισσανίδη (Γραμμένος-ΕΠΟ), ενώ θα λειτουργούσε με... πάθος για την ενίσχυση της ομάδας και όχι λογιστικά. Και φυσικά θα ήταν τουλάχιστον θεατής των αγώνων.

Οπότε για όσους αναζητούν την απάντηση, "τι θα γίνει, εάν φύγει ο Αλαφούζος;", τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Μοναδική (ομαλή) λύση θα είναι να επιστρέψει τις μετοχές στην οικογένεια Βαρδινογιάννη και εκείνοι να βρουν τον επόμενο ιδιοκτήτη.

Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο για τους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ, ότι εάν θέλει η οικογένεια, μπορεί να βρει έναν κανονικό επενδυτή για τον Παναθηναϊκό.

Διότι όσοι επιχειρηματίες, εφοπλιστές έχουν ακουστεί κατά καιρούς (Βασιλόπουλος, Καλτσίδης, Νιάρχος), περιέργως έχουν εξαφανιστεί, δίχως μάλιστα να αφήσουν ίχνος.

Και για να τελειώνει αυτό το "παραμυθάκι" της σωτηρίας του Παναθηναϊκού από τον Αλαφούζο, το καλοκαίρι του 2012, θυμίζω ότι ο νυν μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, δεν πήρε την ομάδα από τη Γ' Εθνική, ούτε βρήκε τις μετοχές πεταμένες στη μέση του δρόμου. Αντιθέτως εμφανίστηκε και πήρε το πλειοψηφικό πακέτο από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ.

Εάν τώρα ο (τότε) μεγαλομέτοχος επιθυμούσε τον υποβιβασμό της ομάδας στη Β' ή στη Γ' Εθνική, αυτό δεν το γνωρίζουμε και δεν το μάθαμε ποτέ. Διότι με την... ευκολία που λέει κάποιος ότι ο Αλαφούζος έσωσε τον Παναθηναϊκό από τη διάλυση, εγώ μπορώ να πω ότι ο Βαρδινογιάννης δεν ήθελε να "φορτωθεί" τη διάλυση του Παναθηναϊκού και βρήκε σανίδα σωτηρίας στον Αλαφούζο.

Τώρα για ποιο λόγο ο Αλαφούζος επέλεξε να κάνει τη... σανίδα, αυτό επαναλαμβάνω είναι στη σφαίρα των σεναρίων (καφενειακού επιπέδου), τα οποία μπορούμε να λέμε μεταξύ μας, αλλά δεν μπορούμε να τα αποδείξουμε και να τα στηρίξουμε κάπου. Οπότε ας μείνουμε σε αυτά που είναι γνωστά στους πάντες.

Τη προηγούμενη δεκαετία η οικογένεια Βαρδινογιάννη είχε δύο φορές την ευκαιρία να φύγει από την ΠΑΕ. Την πρώτη μετά την κρούση του Παύλου Γιαννακόπουλου και τη δεύτερη όταν εμφανίστηκε η ΠΕΚ. Και στις δύο περιπτώσεις θα κέρδιζε αρκετά χρήματα από την παραχώρηση των μετοχών, αλλά και τις δύο φορές αρνήθηκε, διατηρώντας τον τίτλο του μεγαλομετόχου.

Και για να ακριβολογούμε την πρώτη φορά δεν τα βρήκε με τον Παύλο, ενώ τη δεύτερη αντί να ζητήσει ένα "Χ" ποσό και να φύγει από την ΠΑΕ, επέλεξε να μείνει ως εγγυητής και ελεγκτής των πάντων επί πολυμετοχικότητας.

Την μοναδική φορά που επέλεξε να... φύγει με τυπικές διαδικασίες ήταν επί Αλαφούζου. Γλιτώνοντας φυσικά το μεγάλο φορτίο - ευθύνες της ΠΑΕ.

Από τη στιγμή που υπάρχει αυτή η καλή σχέση, ευκαιρία είναι να τους επιστραφούν οι μετοχές και να αναζητηθεί ένας κανονικός επενδυτής.

Επαναλαμβάνω αυτή είναι μια ιστορική ευθύνη, διότι τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στον Παναθηναϊκό, είναι από δική τους επιλογή...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Join us on Facebook
Follow us on Twitter