Τετάρτη, 26 Δεκέμβριος 2018

Πολιτικό πειραματόζωο ο Παναθηναϊκός, αλλά σώθηκε από τον κόσμο του!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφο)

Το έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν. Για να δεις μια κατάσταση πρέπει να απομακρυνθείς χρονικά. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του "πνιγμού" του Παναθηναϊκού την περσινή σεζόν και την... σωτηρία του, την τρέχουσα. Τα πράγματα, τελικά, είναι πολύ πιο απλά απ' ότι φαίνονται...

Όλοι προσπαθούν να εξηγήσουν την περσινή στάση του Αλαφούζου, που οδήγησε τον Παναθηναϊκό στον διασυρμό και στον παρ' ολίγον υποβιβασμό. Ψάχνουν λογικές απαντήσεις.

Κατ' εμέ τα πράγματα έγιναν πολύπλοκα και ανεξήγητα, γιατί όλοι μας προσπαθούσαμε να δώσουμε μια ποδοσφαιρική απάντηση.

Μάς φαίνονταν αδιανόητο ένας πρόεδρος, μιάς ομάδας που θεωρητικά αγαπάει (;;;), να λειτουργεί κόντρα στο συναίσθημα.

Η αλήθεια, όμως δεν ήταν ποδοσφαιρική, αλλά πολιτική.

Ο Αλαφούζος έπαιξε στην πλάτη του Παναθηναϊκού ένα παιχνίδι πολιτικής τακτικής. Επιχείρησε να διαλύσει τον Παναθηναϊκό, για να φορτώσει τον τυχόν υποβιβασμό της ομάδας στην κυβέρνηση. Απίστευτο και όμως αληθινό.

Όταν κατάλαβε ότι αυτό το σχέδιο δεν είχε κανένα αντίκρυσμα στην κυβέρνηση, τότε έκανε πίσω.

Θα έλεγα ότι είχε τα αντίθετα αποτελέσματα. Επειδή ο ίδιος και τα μέσα που του ανήκουν είναι στο απέναντι στρατόπεδο (Ν.Δ.), το κόστος ήταν μεγαλύτερο για αυτούς παρά για την κυβέρνηση.

Ο Παναθηναϊκός, όπως και όλες οι ομάδες, είναι υπεράνω κομμάτων, παρατάξεων και κυβερνήσεων. Αυτό είναι ξεκάθαρο και μη διαπραγματεύσιμο. Kαι στο κάτω κάτω της γραφής δεν αφορά καμία ομάδα, ποιος θα κυβερνάει...

Πολλές φορές έχουμε δει και το βλέπουμε και τα τελευταία χρόνια, πρόεδροι να επιτίθενται σε κόμματα, όχι γιατί έβλαψαν τις ομάδες, αλλά γιατί έχουν προσωπικά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Εσχάτως μάλιστα γράφετε, γιατί προφανώς το δίνουν οι άνθρωποι του Αλαφούζου ότι τα περσινά καμώματα έγιναν με σκοπό να φύγει ο Ουζουνίδης.

Το άλλο με τον Τοτό, το ξέρετε;

Μου θυμίζει εκείνη τη δικαιολογία που έλεγαν από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού στα τέλη της δεκαετίας του '90 για τον αντικαταστάτη του Βαζέχα.

"Δεν φέρνουμε όνομα, γιατί δεν θέλει ο Βαζέχα" και κάπως έτσι μάς προέκυψαν κάτι παλτουδιές τύπου Στράντλι, Βίλα και Σίγκουρντσον.

Λες και εάν ήθελε να διώξει το Ουζουνίδη, δεν μπορούσε να το κάνει εν μία νυκτί.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ένα πολιτικό πειραματόζωο στα χέρια του Αλαφούζου και των συμβούλων του. Δοκίμασαν πως μπορεί να επηρεαστεί πολιτικά η μάζα στη διάλυση μίας ομάδας.

Το πείραμα απέτυχε και έτσι ο Παναθηναϊκός επέζησε.

Όλα τ' άλλα είναι δικαιολογίες και θεωρίες για αρκούδες.

Τουλάχιστον μέσα από αυτή την... ταλαιπωρία και παρά τις δεκάδες εσωτερικές διαμάχες και έριδες, αποδείχθηκε ότι οι Παναθηναϊκοί δεν είναι πρόβατα κανενός επιχειρηματία και δεν αποφασίζουν πολιτικά, ανάλογα με τις επιθυμίες του αφεντικού της ομάδας. Έτσι έσωσαν τον Παναθηναϊκό...

ΥΓ. Ποδοσφαιρικά δεν υπάρχει καμία λογική, μια ομάδα να κάνει 13 μεταγραφές μέχρι τα τέλη του Αυγούστου και στα μέσα του Σεπτεμβρίου να δηλώνει ανήμπορη να τις πληρώσει!

ΥΓ1. Επίσης δεν υπάρχει καμία ποδοσφαιρική λογική να αδυνατείς να πληρώσεις τους πάντες, αλλά μόλις φτάνεις μια ανάσα από τον γκρεμό να πληρώνεις.

ΥΓ2. Ο Παναθηναϊκός δυστυχώς μπήκε στο άρμα του Ολυμπιακού (διοικητικά) και αυτό τον έφτασε κοντά στη διάλυση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Join us on Facebook
Follow us on Twitter