Παρασκευή, 05 Ιανουάριος 2018

Στόχος ήταν εξ' αρχής τα... πατώματα και η λύπηση

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(18 ψήφο)

Εδώ και πέντε χρόνια προσπαθούσα και καταλάβω ποιος ήταν ο στόχος της διοίκησης Αλαφούζου; Για ποιο λόγο ανέλαβε τα ηνία του Παναθηναϊκού όταν η καυτή "πατάτα" ήταν έτοιμη να κάψει τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, μετά την απόφαση σταθμό του παρκαρίσματος των μετοχών;

Θυμίζω ότι ο Αλαφούζος εμφανίστηκε ως... φάντης μπαστούνης, μόλις ο Παναθηναϊκός έμεινε χωρίς διοίκηση. Την άνοιξη του 2011.

Προσοχή χωρίς διοίκηση, όχι χωρίς μετόχους. Γιατί οι μέτοχοι και να ήθελαν να είναι άφαντοι ήταν εκεί. Νομικά.

Υπενθυμίζω, γιατί καλό να υπάρχει και κάποιος να θυμίζει όσα σβήνει ο χρόνος, ότι ο Παναθηναϊκός έμεινε χωρίς διοίκηση, όταν η τριανδρία των Τζήμα, Λουμίδη και Χατζηνικολάου (μέλη που είχαν οριστεί από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ) επέλεξαν να παραιτηθούν, οδηγώντας και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. στην έξοδο. Άλλωστε χωρίς τους "τρεις" δεν μπορούσε να σταθεί διοίκηση, αφού τα μέλη ήταν λιγότερα από όσα προέβλεπε ο νόμος για να μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις.

Τότε λοιπόν που έμεινε η ΠΑΕ χωρίς διοίκηση και άρχισαν τα fake news (παραμυθένια σενάρια) περί Γ' Εθνικής, εμφανίστηκε ως από μηχανής Θεός ο Γιάννης Αλαφούζος. Και για να μην αφήνουμε τίποτα στον... αέρα ξεκαθαρίζω τα εξής: Για να υποβιβαστεί μια ομάδα στην... Γ', Δ', ακόμη και στην Ω' Εθνική, που λέει ο λόγος, πρέπει να το αποφασίσουν οι μέτοχοί της!

Να το ξαναγράψω; Να το αποφασίσουν οι μέτοχοί της! Εαν λοιπόν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ (Γιάννης Βαρδινογιάννης), κατά κύριο λόγο, αλλά και οι μικρότεροι μέτοχοι (Βγενόπουλος, Γιαννακόπουλος, Πατέρας, Ζολώτας, Δάβαρης, Νίκας, Ξυλάς, Πολέμης) αποφάσιζαν να τραβήξουν την πρίζα τότε και μόνο τότε ο Παναθηναϊκός θα υποβιβαζόταν! Αντιληπτό;

Ο Αλαφούζος τι έκανε; Έτρεξε να απαλλάξει τον μεγαλομέτοχο αλλά και τους υπόλοιπους μετόχους από την ευθύνη της απόφασης.

Οπότε ο Παναθηναϊκός δεν θα έπεφτε στην Γ' Εθνική, όπως προέτρεχαν και έγραφαν αρκετά ΜΜΕ, είτε "επίτηδες" είτε από άγνοια.

Συνεχίζω...

Το παράδοξο της απόφασης του Γιάννη Αλαφούζου να μπει στον Παναθηναϊκό (άρον άρον) έχει και άλλες παραμέτρους...

Πρώτον ουδέποτε είχε δηλώσει... Παναθηναϊκός! Αντιθέτως το οικογενειακό του παρελθόν ήταν κατακόκκινο. Χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι, αφού και ο Λουκάς Μπάρλος ήταν... Παναθηναϊκός, αλλά εξελίχθηκε σε μέγα ΑΕΚτζη!

Δεύτερον ο Αλαφούζος παρ' ότι είχε εμφανιστεί στα ιδρυτικά μέλη της ΠΕΚ, στο πλευρό του Ανδρέα Βγενόπουλου, μόλις έγινε η πολυμετοχικότητα... εξαφανίστηκε! Δηλαδή το 2008 που δεν είχε κάνει ακόμη εμφανή τα σημάδια της η οικονομική κρίση ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε... πίσω και τρία χρόνια αργότερα με την κρίση να διαλύει τα πάντα στην Ελλάδα, μπήκε για να σώσει το καράβι!!!

Και άντε όλα αυτά να τα προσπεράσουμε για την οικονομία της κουβέντας και να πιστέψουμε τις καλές προθέσεις του Γιάννη Αλαφούζου, τα όσα έκανε επί πενταετία αποδεικνύουν ότι όλα έγιναν με σχέδιο.

Διότι εάν ο Αλαφούζος είχε μπει για να βάλει 100 εκατ. ευρώ και είχε δημιουργήσει προσδοκίες, να συμφωνήσουμε ότι έκανε λάθος χειρισμούς.

Αντιθέτως ο Αλαφούζος μπήκε, βάζοντας τον πήχη χαμηλά, είχε την στήριξη όλων και φρόντισε να δημιουργήσει μια... φούσκα που θύμιζε Χρηματιστήριο. Διότι όταν αφήνεις συνεχώς απλήρωτες τις υποχρεώσεις σου και δημιουργείς νέες και νέες και νέες, λογικό είναι κάποια στιγμή να γίνει το... μπουμ.

Όταν κάθε φορά που βλέπεις κάτι καλό το... διαλύεις, είναι λογικό το καράβι να πάει στα βράχια.

Το ζητούμενο για εμένα από την πρώτη στιγμή της "βασιλείας" του Γιάννη Αλαφούζου ήταν ο σκοπός. Πλέον είμαι βέβαιος ότι όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο.

Και το σχέδιο δεν είναι η Γ' Εθνική όπως νομίζαμε οι περισσότεροι, αλλά η δημόσια διαπόμπευση του Παναθηναϊκού. Τα πατώματα, η λύπηση και η εξαθλίωση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Join us on Facebook
Follow us on Twitter