Τρίτη, 10 Ιούνιος 2014

Ο Καμίνης έπαθε «αμνησία» μέσα σε μόλις δώδεκα ημέρες! (ηχητικό)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφο)

Πόσο χρονικό διάστημα χρειάζεται ένας άνθρωπος, ώστε να «ξεχάσει» τις δημόσιες τοποθετήσεις του; Πόσο χρονικό διάστημα απαιτείται ώστε να πράξει τα ακριβώς αντίθετα από όσα έχει δηλώσειΣε πόσο χρονικό διάστημα μπορεί κάποιος να διαψεύσει τον εαυτό του;

 

Όταν αναφερόμαστε στον -διακηρυγμένο εχθρό του Συλλόγου Μεγάλου- Γιώργο Καμίνη καμία ανακολουθία, καμία αναντιστοιχία μεταξύ δηλώσεων και πράξεων ως προς το γηπεδικό δεν προκαλεί έκπληξη: ο συγκεκριμένος άνθρωπος συνεχίζει ακάθεκτος την «επιχείρηση» της κατεδάφισης της Λεωφόρου. Σήμερα, το «aioniapistos.gr» φέρνει στη δημοσιότητα ένα πολύσημαντικό ηχητικό απόσπασμα από πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξη του Καμίνη...

 

Όμως, ας ξετυλίξουμε το κουβάρι των γεγονότων με αντίστροφη χρονολογική σειρά. Ως γνωστόν, την προηγούμενη Τετάρτη (4 Ιουνίου) ο δήμος Αθηναίων έκανε παρέμβαση στο Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας στη συζήτηση επί του αιτήματος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού για την ακύρωση Προεδρικού Διατάγματος, που αφορά στην έγκριση του προγράμματος της Διπλής Ανάπλασης. Ο Καμίνης, όπως είχε σχεδιάσει από καιρό,«υλοποίησε» την πρόσθετη παρέμβαση κατά του Παναθηναϊκού Α.Ο. σε μία υπόθεση, που δεν είναι αντίδικος του Συλλόγου καν ο δήμος Αθηναίων, αλλά το ελληνικό δημόσιο! Για να «τορπιλίσει» την αίτηση ακύρωσης του Παναθηναϊκού Α.Ο. ο δήμος Αθηναίων παρέστη στη διαδικασία με τρεις δικηγόρους (με πρώτο τον επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας του…). Δεν χρειάζεται να υπεισέλθουμε αναλυτικά στα νομικά «επιχειρήματα» του δήμου Αθηναίων: και μόνο το γεγονός ότι επικαλέστηκαν «συνομολόγηση», που έγινε το 1972 επί Χούντας, καταδεικνύει τον πανικό και το συνολικό «υπόβαθρο» των ενεργειών τους.

 

Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι ενέργειες του δήμου Αθηναίων στις 4 Ιουνίου έρχονται σε ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με όσα δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο Καμίνης την Παρασκευή 23 Μαΐου, δηλαδή λιγότερο από 48 ώρες από τη διεξαγωγή του β’ γύρου των δημοτικών εκλογών. Όπως θα ακούσετε στο ηχητικό απόσπασμα που ακολουθεί, ο Καμίνης -μόλις δώδεκα ημέρες πριν από την εκδίκαση στο ΣτΕ- δήλωσε ΕΠΙΛΕΞΕΙ ότι:

 

α)  «η θέση μου είναι πια καθαρή. Φαίνεται το project της Διπλής Ανάπλασης ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΕΙ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ γιατί βλέπουμε ότι και ο Ερασιτέχνης (Παναθηναϊκός) και η ΠΑΕ δεν το θέλουν»

και β) «ο δήμος είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να συνεργαστεί στο θέμα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας».

 

Το«aioniapistos.gr» παραθέτει ΑΥΤΟΥΣΙΟ το επίμαχο ηχητικό απόσπασμα από τη συνέντευξη «συνοδευόμενο» από πλήρη απομαγνητοφώνηση.

 

ΥΓ. Στην έναρξή του, το ηχητικό απόσπασμα έχει και μία σχεδόν… χιουμοριστική –αν όχι εξοργιστική– πτυχή, καθώς ο Καμίνης δηλώνει ότι αντιμετωπίζει με «μεγάλο ενδιαφέρον» την είσοδο του Παναθηναϊκού Κινήματος στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας! Κι όμως, αυτό ισχυρίζεται με περίσσιο θράσος ο άνθρωπος, ο οποίος στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου έκανε τα ΠΑΝΤΑ στο παρασκήνιο προκειμένου να «αφανίσει» το Παναθηναϊκό Κίνημα

 

 

 

Απομαγνητοφωνημένο κείμενο:

 

 

«Δημοσιογράφος: Κύριε δήμαρχε, δεν ξέρω εάν σας έχουν κάνει πολλοί αυτή την ερώτηση. Ομολογώ και λόγω μίας ασθένειας δεν μπορώ να παρακολουθήσω πολύ τον τελευταίο καιρό. Αλλά αυτό το ποσοστό του Παναθηναϊκού Κινήματος, που εξέλεξε και έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, το λάβετε υπ’ όψιν σας; Και πώς το αξιολογήσατε; Και δεν ρωτώ ως Παναθηναϊκός, αλλά ως δημότης Αθηναίων που το είδε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον…

 

 

Καμίνης: Όντως, έχει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί για πρώτη φορά βλέπουμε η ομάδα της πόλης αυτόνομα να βγάζει έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

 

Δημοσιογράφος: Και μ’ έναν άνθρωπο βέβαια που δεν είναι άσχετος με τα δημοτικά, ήταν δημοτικός σύμβουλος για χρόνια…

 

 

Καμίνης: Όχι, ο κ. Αβραμίδης, βεβαίως ήταν. Να σας πω κάτι: εμένα σ’ αυτό η θέση μου είναι πια καθαρή. Φαίνεται ότι το project της Διπλής Ανάπλασης ουσιαστικά έχει παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες γιατί βλέπουμε ότι και ο Ερασιτέχνης (Παναθηναϊκός) και η ΠΑΕ δεν το θέλουν. Θέλουν τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Από εκεί και πέρα ο Δήμος είναι υποχρεωμένος από τη στιγμή που οι βασικοί επενδυτές του έργου και αυτοί οι οποίοι το είχαν ξεκινήσει, δεν το θέλουν, να συνεργαστεί στο θέμα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας…Όπως και εδώ θα πρέπει να διαψεύσω για μία ακόμη φορά όλες τις φημολογίες που είχαν κυκλοφορήσει –όπως το έχει βεβαιώσει και ο κ. Αλαφούζος– ότι βοήθησε στη μεταφορά της έδρας από το ΟΑΚΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας πριν από έξι μήνες».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Join us on Facebook
Follow us on Twitter