Πέμπτη, 04 Αύγουστος 2016

Φάκελος Αντωνίου: Ο Κοσκωτάς, τα 40 εκατ. και η συνάντηση με Βαρδή!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφο)

Το καλοκαίρι του 1988 η Ελλάδα έζησε μια από τις πιο έντονες ποδοσφαιρικές κόντρες όλων των εποχών με επίκεντρο τον Κώστα Αντωνίου!

Το καλοκαίρι του 1988 η Ελλάδα έζησε μια από τις πιο έντονες ποδοσφαιρικές κόντρες όλων των εποχών με επίκεντρο τον Κώστα Αντωνίου!

Ο 26χρονος τότε διεθνής μέσος συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό του Γιώργου Κοσκωτά, με τον Παναθηναϊκό της οικογένειας Βαρδινογιάννη να δίνει δικαστική μάχη και εν τέλει να τον κερδίζει πίσω.

Ένα σίριαλ διάρκειας έξι μηνών!

Ο Αντωνίου που επί πολυμετοχικότητας είχε ρόλο τεχνικού διευθυντή στο «τριφύλλι», εκείνη την εποχή ήταν το μήλο της έριδος!

Ωστόσο σημαντικό ρόλο στην υπόθεση έπαιξαν και οι πολιτικο-οικονομικές εξελίξεις, αφού ξέσπασε το σκάνδαλο Κοσκωτά, ενώ ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου πέρναγε την πόρτα του νοσοκομείου Χέρφιλντ της Αγγλίας για επέμβαση καρδιάς.

Το SPORTIT κάνοντας μια πολύημερη έρευνα στον Τύπο της εποχής παρουσιάζει την υπόθεση Αντωνίου.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίζεται το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου, όταν ο Ολυμπιακός εκδηλώνει ενδιαφέρον για τον ποδοσφαιριστή.

17_5

Πηγή: Τα Νέα

Ημερομηνία: 17 Μαΐου 1988

Στο στόχαστρο του Ολυμπιακού είναι οι διεθνείς Μανωλάς, Κοφίδης, Αντωνίου, Καραπιάλης και Κολομητρούσης.

18_5

Πηγή: Τα Νέα

Ημερομηνία: 18 Μαΐου 1988

Ο Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Σάββα Κωφίδη από τον Ηρακλή και προχωράει για την απόκτηση των Αντωνίου, Καραπιάλη και Κολομητρούση.

Μια ημέρα αργότερα ο Γκίντερ Μπένγκστον, ερωτηθείς για τον Αντωνίου δήλωσε: «Για το εάν θα μείνει ή όχι θα το ξέρω την επόμενη εβδομάδα».

31_5

Πηγή: Τα Νέα

Ημερομηνία: 31 Μαΐου 1988

Από την πλευρά του ο Αντωνίου δηλώνει ότι δεν έχει υπογράψει στον Ολυμπιακό και επανέλαβε ότι θα περιμένει την προσφορά του Παναθηναϊκού.

1_6

Πηγή: Τα Νέα

Ημερομηνία: 1 Ιουνίου 1988

Μόλις ένα 24ωρο μετά οι εξελίξεις τρέχουν, αφού ο Αντωνίου δεν απαντάει στις κλήσεις από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός…

Πάντως οι «πράσινοι» δεν ανησηχούν αφού θεωρούν ότι ο παίκτης είναι γηγενής (από τις ακαδημίες) και δεν μπορεί να φέρει αντιπροσφορά…

Στον Ολυμπιακό υποστηρίζουν ότι από τη στιγμή που δόθηκε στον Απόλλωνα Σμύρνης, δεν είναι πλέον «γηγενής» και μπορεί να κάνει χρήση της πενταετίας και να φέρει αντιπροσφορά!

Αυτό ήταν το καθεστώς της εποχής, που δεν έχει φυσικά καμία σχέση με τα τωρινά δεδομένα!

2_6

Πηγή: Τα Νέα

Ημερομηνία: 2 Ιουνίου 1988

Ένα 24ωρο αργότερα από τον Παναθηναϊκό ενημερώνουν ότι στο εξής η επικοινωνία με τον Αντωνίου θα γίνεται με αλληλογραφία! Μέσω δικαστικού επιμελητή!

Οι «πράσινοι» λέγεται ότι θα θα δώσουν 17.500.000 δραχμές στον ποδοσφαιριστή (η ανώτερη προσφορά που ορίζει ο νόμος για την πενταετία).

Στις 7 Ιουνίου ο Κώστας Αντωνίου εμφανίζεται στα γραφεία του ΠΣΑΠ, χωρίς να κάνει κάποιο σχόλιο για το μέλλον του.

Στις 11 Ιουνίου ο Ολυμπιακός σχολιάζοντας το θέμα Αντωνίου ανέφερε: «Ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία σχέση με εσωτερικά θέματα άλλης ΠΑΕ. Ο Ολυμπιακός έχει σαν αρχή να μην ανακατεύεται στα εσωτερικά θέματα άλλων ΠΑΕ. Αυτή την αρχή τηρεί με ευλάβεια».

Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει επέλθει συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή.

14_6

Πηγή: Τα Νέα

Ημερομηνία: 14 Ιουνίου 1988

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού ο Κώστας Αντωνίου και ο Σωτήρης Μαυρομμάτης (ΠΑΟΚ) θα δώσουν το παρών στις 23 του μήνα στην έναρξη της προετοιμασίας των «ερυθρολεύκων». Σύμφωνα με τους Πειραιώτες το περιθώριο να κατατεθούν προσφορές από τις ομάδες τους είναι μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Δύο ημέρες αργότερα ο Κώστας Αντωνίου δηλώνει ότι θα φέρει αντιπροσφορά μέχρι τις 20 Ιουνίου.

20_6

Πηγή: Τα Νέα

Ημερομηνία: 20 Ιουνίου 1988

Στις 19 Ιουνίου ο Κώστας Αντωνίου ταξιδεύει αιφνιδιαστικά στην Ιταλία. «Πηγαίνω στην Ιταλία για να βρω ομάδα. Να δοκιμάσω τη τύχη μου εκεί. Είμαι αηδιασμένος με την κατάσταση που επικρατεί εδώ. Δεν θέλω να ακούω για Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Θα δω εάν μπορέσω να φύγω».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πριν αναχωρήσει για την Ιταλία, ο Αντωνίου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΑΕΚ, Στράτο Γιδόπουλο.

Άλλοι λένε ότι πήγε στην Ιταλία για να αγοράσει εμπορεύματα για μπουτίκ που διατηρεί σε κεντρικό σημείο της Αθήνας.

23_6

Πηγή: Τα Νέα

Ημερομηνία: 23 Ιουνίου 1988

Ο Ολυμπιακός κατέθεσε τις αντιπροσφορές (23.800.000 δραχμές) και απέκτησε τον Κώστα Αντωνίου (το ίδιο έγινε και με τον Σωτήρη Μαυρομμάτη του ΠΑΟΚ). Τυπικά θα λάβουν από 7.522.500 δραχμές, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντωνίου θα πάρει 40 εκατ. δραχμές!

Σύμφωνα με την ΕΠΟ, ο ποδοσφαιριστής απέρριψε την πρόταση του Παναθηναϊκού και έτσι στους «πράσινους» θα δοθεί το ποσό των 23.800.000 δραχμών.

Ο ποδοσφαιριστής θα πάρει 17 εκατ. δραχμές και ο μηνιαίος μισθός θα είναι 120.000 δραχμές.

24_6 οσφπ

Πηγή: Τα Νέα

Ημερομηνία: 24 Ιουνίου 1988

Ο Κώστας Αντωνίου παρουσιάζεται στην «πρώτη» του Ολυμπιακού και φοράει τα «ερυθρόλευκα».

Στις πρώτες του δηλώσεις: «Ευχαριστώ τον κόσμο του Παναθηναϊκού και τους άλλοτε συμπαίκτες μου για την αγάπη που μου έδειξαν στα χρόνια που αγωνίστηκα στον Παναθηναϊκό. Τώρα έχω συμβόλαιο πέντε ετών με τον Ολυμπιακό και ελπίζω αυτό να είναι το κομμάτι της καριέρας μου . Για να βρίσκομαι εδώ σημαίνει ότι έχω πενταετία. Δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο. Μπορείτε να διαβάσετε τους νόμους. Άλλωστε ο Παναθηναϊκός είχε βγάλει πέρσι μια ανακοίνωση στην οποία έλεγε ότι όποιος έφερνε προσφορά μπορούσε να φύγει».

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήταν ένα εξώδικο, που τον καλεί να αποδεχτεί την προσφορά των 17.000.000 δραχμών. Σε αντίθετη περίπτωση οι «πράσινοι» θα προχωρήσουν σε μονομερή ανανέωση του συμβολαίου, καταθέτοντας το ποσό των 23,8 εκατ. δραχμών στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ο Παναθηναϊκός επικαλείται το άρθρο 6 του ΚΕΠ, το οποίο αναφέρει ότι μπορεί να κρατήσει τον ποδοσφαιριστή, προσφέτοντας το ίδιο ποσό με κάθε ενδιαφερόμενη ομάδα, επειδή προέρχεται από τα σπλάχνα της ομάδας.

Στις 27 Ιουνίου φτάνουν στην ΕΠΟ δύο συμβόλαια του Αντωνίου! Το ένα από τον Ολυμπιακό και το άλλο από τον Παναθηναϊκό και έτσι συγκαλείται έκτακτη συνδρίαση για το θέμα!

29_6

Πηγή: Τα Νέα

Ημερομηνία: 29 Ιουνίου 1988

Ο Παναθηναϊκός καταγγέλει τον Αντωνίου στον ΕΕΟΔΕΑΠ για διακοπή συμβολαίου για 4 μήνες και συγχρόνως έκανε μονομερή ανανέωση του συμβολάιου για 5 χρόνια, καταθέτοντας την πρώτη δόση των χρημάτων (8,5 εκατ. δραχμές) στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οι λόγοι της καταγγελίας:

Γιατί διέκοψε κάθε σχέση με την ομάδα χωρίς να υπάρχει λόγος

Γιατί με δηλώσεις του στον Τύπο καταφέρθηκε κατά της ΠΑΕ

Γιατί μετείχε στις προπονήσεις του Ολυμπιακού χωρίς να έχει τελειώσει το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό.

29_6α

Ο Κώστας Αντωνίου συμμετέχει κανονικά στις προπονήσεις του Ολυμπιακού… Έστω και με μπλέ μπλουζάκι!

1_7

Πηγή: Τα Νέα

Ημερομηνία: 1 Ιουλίου 1988

Η ΕΠΟ με ψήφους 6-1 αποφάσισε ότι ο Κώστας Αντωνίου είναι γηγενής και πρέπει να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό.

Υπέρ ψήφισαν οι Αλημίσης, Δραμουντάνης, Δρεττάκης, Παντίσκος, Εμανουήλ και Λούβαρης και κατά ο Τσατσαρίδης. Απουσίαζαν οι Λάμπρου και Βασιλόπουλος.

Η επιτροπή έκανε δεκτό το αίτημα του Παναθηναϊκού, αποδεχόμενη ότι υπάρχει κενό νόμου (άρθρο 6 του ΚΕΠ), το οποίο όμως ο νομοθέτης το έχει συμπληρώσει, ότι για μία φορά η ΠΑΕ μπορεί να επικαλεσθεί το φυτώριο και ο Παναθηναϊκός έκανε χρήσης αυτής της διάταξης!

Στον Ολυμπιακό υποστηρίζουν ότι το 1979 ο ποδοσφαιριστής παραχωρήθηκε με ελευθέρας στον Απόλλωνα Σμύρνης, άρα δεν είναι γηγενής και ισχύει το καθεστώς της πενταετίας.

Από τον Παναθηναϊκό υποστηρίζουν ότι στον Απόλλωνα πήγε δανεικός.

«Γιατί να πανηγυρίζουμε; Ήταν κάτι που αναμέναμε. Ο Αντωνίου είναι παίκτης μας και παρέμεινε στην ομάδα. Απορούμε πως βρέθηκε σύμβουλος της ΕΠΟ να μειοψηφίσει;» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Κωστόπουλος.

1_7ααααα

Πηγή: Τα Νέα

Ημερομηνία: 1 Ιουλίου 1988

Ο Ολυμπιακός επιτίθεται στην ΕΠΟ με ανακοίνωση, αναφέροντας: «Ο Ολυμπιακός ήταν σίγουρος ότι η ΕΠΟ για μία ακόμη φορά θα έκανε το «καθήκον» της με τις εντολές τις οποίες έχει και είναι ταγμένη να υπηρετεί. Ο Ολυμπιακός τρέφει απεριόριστη εμπιστοσύνη στην αθλητική δικαιοσύνη στην οποία και προσφεύγει άμεσα. Δυστυχώς για την ΕΠΟ οι δικαστές δεν είναι πολιτικοποιημένοι ποδοσφαιρικοί παράγοντες».

Από την πλευρά του ο ποδοσφαιριστής δήλωσε: «Δεν είμαι αντικείμενο για να με τοποθετούν όπου θέλουν. Είμαι ελεύθερος άνθρωπος και διαθέτω την εργασία μου με τη δική μου βούληση, όπως έκανα μέχρι τώρα. Ανήκω στον Ολυμπιακό και είμαι βέβαιος ότι θα δικαιωθώ στο ΑΣΕΑΔ. Οι απειλές και οι εντυπώσεις με αφήνουν αδιάφορο».

Ένα 24ωρο αργότερα ο Παναθηναϊκός με εξώδικο ζητάει από τον Κώστα Αντωνίου να παραβρεθεί στην έναρξη της προετοιμασίας της ομάδας.

Στις 7 Ιουλίου στην «πρώτη» του Παναθηναϊκού ο Γκίντερ Μπένγκστον ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιστροφής του ποδοσφαιριστή δηλώνει: «Δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί αύριο…».

9_7

Πηγή: Τα Νέα

Ημερομηνία: 9 Ιουλίου 1988

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο ΑΣΕΑΔ ο Κώστας Αντωνίου, που διέκοψε την προετοιμασία του με τον Ολυμπιακό στο Σέλι, δήλωσε: «Ο Παναθηναϊκός θέλει να με κρατήσει με το ζόρι. Λόγοι αξιοπρέπειας μου επιβάλλουν σε περίπτωση που αναγκασθώ να γυρίσω στον ΠΑΟ, να σταματήσω το ποδόσφαιρο».

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες…

12_7

Πηγή: Τα Νέα

Ημερομηνία: 12 Ιουλίου 1988

Οριστικά πράσινος ο Κώστας Αντωνίου. Το ΑΣΕΑΔ με ψήφους 4-1 έκρινε ότι ο ποδοσφαιριστής θα πρέπει να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό, αφού δεν έχασε την ιδιότητα του γηγενή, παρά τον δανεισμό του στον Απόλλωνα.

Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης δηλώνει: «Δικαιωθήκαμε για άλλη μία φορά. Από την αρχή αυτής της υπόθεσης λέγαμε ότι ο νόμος δεν σηκώνει παρερμηνείες. Όσο γι’ αυτά που γράφτηκαν ότι θα «τελειώσουμε» τον Αντωνίου κλπ έχω να πω, ότι ο Παναθηναϊκός δεν εκδικείται τους ποδοσφαιριστές του. Έχει έναν εσωτερικό κανονισμό τον οποίο ακολουθεί κατά γράμμα».

Ο Κώστας Αντωνίου πληροφορούμενος την απόφαση του ΑΣΕΑΔ δεν έκρυψε την απογοήτευσή του.

Ωστόσο ένα 24ωρο αργότερα δηλώνει: «Δεν ξαναγυρίζω στον Παναθηναϊκό. Αν δεν βρεθεί λύση ώστε να μείνω ελεύθερος και να καταλήξω στον Ολυμπιακό θα σταματήσω από τώρα το ποδόσφαιρο. Θα χρησιμοποιήσω όλα τα ένδικα μέσα».

Στις 14 Ιουλίου συζητήθηκε στον ΕΕΔΟΕΑΠ η μείωση ή κατακύρωση της τετράμηνης διακοπής συμβολαίου του Αντωνίου!

14_7α

Πηγή: Τα Νέα

Ημερομηνία: 14 Ιουλίου 1988

Στο περιθώριο της μεταγραφής του Αντώνη Μήνου, ο Στράτος Γιδόπουλος ζήτησε τον Κώστα Αντωνίου, αλλά ο Γιώργος Βαρδινογιάννης του απάντησε ότι δεν παραχωρείται σε αυτή τη φάση.

Στις 18 Ιουλίου ο Αντώνης Αντωνιάδης ως πρόεδρος του ΠΣΑΠ και ο Κώστας Αντωνίου συναντήθηκαν με τον υφυπουργό αθλητισμού Θόδωρο Στάθη και ζήτησαν να προχωρήσει στην τροποποίηση του νόμου για τους γηγενείς. Ο υφυπουργός δήλωσε αναρμόδιος…

Στις 21 Ιουλίου ο Αντώνης Αντωνιάδης δήλωσε ότι ο σύνδεσμος προτίθεται να κατέβει σε απεργία με αφορμή το θέμα Αντωνίου και με στόχο την κατάργηση του νόμου για τους γηγενείς.

Στις 17 Αυγούστου στο περιθώριο του φιλικού του Ολυμπιακού με τον Άγιαξ στο ΟΑΚΑ, συναντήθηκαν στις εξέδρες ο Κώστας Αντωνίου και ο Γκίντερ Μπένγκτσον! Υπήρξε εγκάρδια συνομιλία…

8_9

Πηγή: Τα Νέα

Ημερομηνία: 8 Σεπτεμβρίου 1988

Στο ΑΣΕΑΔ εκδικάζεται η προσφυγή της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του ποδοσφαιριστή Κώστα Αντωνίου κατά της απόφασης του Γ’ τμήματος του ΑΣΑΕΔ!

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ο Κώστας Αντωνίου δήλωσε: «Αν η απόφαση που θα εκδώσετε είναι υπέρ του Παναθηναϊκού, δεν θα ικανοποιήσετε ούτε τους οπαδούς του, ούτε τους αθλητές, παρά μόνο τον πρόεδρό του. Δεν πάω στον Παναθηναϊκό».

Κατά την εκδίκαση παραβρέθηκαν λίγοι οπαδοί του Ολυμπιακού και ο Ατίλιο με την τρομπέτα του, εκνευρίζοντας τον δικαστή!

Επίσης υπήρχαν πανό κατά του ΑΣΕΑΔ και του Γιώργου Βαρδινογιάννη!

23_9α

Πηγή: Τα Νέα

Ημερομηνία: 23 Σεπτεμβρίου 1988

Η ολομέλεια του ΑΣΑΕΔ απέρριψε εκ νέου την προσφυγή του Ολυμπιακού με ψήφους 7-6, με τη διπλή ψήφο του προέδρου να κρίνει την απόφαση!

Ο Ολυμπιακός με ανακοίνωσή του, αναφέρει πως θα συμπαραστεθεί με κάθε τρόπο στον άνθρωπο Αντωνίου.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Βαρδινογιάννης είπε: «Ισχύει η δήλωση που είχα κάνει πριν από τρεις μήνες. Ο παίκτης άνηκε και ανήκει στον Παναθηναϊκό. Η απόφαση αποτελεί δικαίωση. Από εδώ και πέρα είναι θέμα του παίκτη αν θα παίξει ή όχι στον Παναθηναϊκό».

27_9

Πηγή: Τα Νέα

Ημερομηνία: 27 Σεπτεμβρίου 1988

Ο Ολυμπιακός προσφεύγει εκ νέου στο ΑΣΑΕΔ για ανάκληση της απόφασης της 16ης Αυγούστου!

Στις 18 Οκτωβρίου ο Γιάτσεκ Γκμοχ μιλώντας για τον Αντωνίου δήλωσε: «Ο Αντωνίου είναι μεγάλο ταλέντο. Τον θέλω μαζί μας, είναι δικός μας παίκτης και δεν πρέπει να του κόβουν την μπάλα. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητές του, διαθέτει το στυλ του Χοντλ».

Την ίδια ημέρα συνεδρίαση το ΑΣΑΕΔ και ζήτησε από τις δύο πλευρές να στείλουν τα υπομνήματά τους.

26_10

Πηγή: Τα Νέα

Ημερομηνία: 26 Οκτωβρίου 1988

Ανήμερα της ευρωπαϊκής αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τη βουλγαρική Σρέντερς, οριστικά και τελεσίδικα το ΑΣΑΕΔ αποφασίζει:

Πρώτον απορρίπτεπται η κλήση της ΠΑΕ Ολυμπιακός προς επανασυζήτηση της υπόθεσης (με το σκεπτικό ότι η υπερίσχυση της ψήφου του προέδρου στο 6-6 δεν ισχύει). Η απόφαση έγινε με ψήφους 14 υπερ και 1 κατά.

Δεύτερον απορρίφθηκε οιμόφωνα η αίτηση ανάκλησης της πρωτόδικης απόφασης που είχε ζητήσει προφορικά κατά την εκδίκαση της κλήσης ο Ολυμπιακός – με την οποία είχε κριθεί πως ο παίκτης ανήκει στον ΠΑΟ.

3_11

Πηγή: Τα Νέα

Ημερομηνία: 3 Νοεμβρίου 1988

Με πρωτοβουλία του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Βασίλη Κωνσταντίνου, ο Κώστας Αντωνίου είχε συνάντηση με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη στο ξενοδοχείο «Μερντιέν». Μάλιστα λέγεται ότι είχε προηγηθεί και άλλο ραντεβού με τον διοικητικό ηγέτη των «πράσινων».

Ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό.

Το πρόβλημα εστιάζεται στα χρήματα (40 εκατ. δραχμές) που έχει πάρει ο ποδοσφαιριστής από τον Κοσκωτά και μέρος των οποίων έχει ξοδέψει…

Ωστόσο οι εξελίξεις με τον Γιώργο Κοσκωτά έχουν κάνει πλέον τον ποδοσφαιριστή να βλέπει αλλιώς τα πράγματα…

Από τις 20 Οκτωβρίου έχει ξεσπάσει το σκάνδαλο του αιώνα…

κολαζ

4_11

Πηγή: Τα Νέα

Ημερομηνία: 4 Νοεμβρίου 1988

«Ναι συναντήθηκα με τον κύριο Βαρδή. Μέχρι το τέλος του μήνα το θέμα μου θα έχει λήξει» δηλώνει ο Κώστας Αντωνίου, δρομολογώντας την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό.

Ωστόσο όπως λένε άνθρωποι του περιβάλλοντός του, υπάρχει και το ηθικό κομμάτι απέναντι στον Γιώργο Κοσκωτά: «Αν φύγω τώρα που τον παράτησαν όλοι, πως θα νιώσει;»

Στις 17 Νοεμβρίου μετά από συνάντηση με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη, γίνεται γνωστό ότι ο Κώστας Αντωνίου επιστρέφει στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού! Ο παίκτης είναι σε συννενόηση με τον Ολυμπιακό για την επιστροφή των χρημάτων.

22_11

Πηγή: Τα Νέα

Ημερομηνία: 22 Νοεμβρίου 1988

Ο Κώστας Αντωνίου μαζί με τον έτερο άσωτο, Πάρι Γεωργακόπουλο, επιστρέφουν στην Παιανία. Το ημερολόγιο γράφει 21 Νοεμβρίου 1988. Ο Γκίντερ Μπένγκστον εκφράζει την ικανοποίησή του, αλλά δηλώνει ότι θα χρειαστούν ένα εύλογο διάστημα για να βρουν τη φυσική τους κατάσταση.

pao_panaxaiki

Πηγή: Τα Νέα

Ημερομηνία: 28 Δεκεμβρίου 1988

Η επστροφή του Κώστα Αντωνίου στην ενεργό δράση έγινε στην αναμέτρηση του Κυπέλλου με την Παναχαϊκή στην Πάτρα, στην ήττα των «πράσινων» από τους Αχαιούς με 2-1 (74’ Παπαδόπουλος πέναλτι, 89’ Βαΐτσης – 78’ Βλάχος πέναλτι). Ο Αντωνίου μπήκε αλλαγή στο 46′ στη θέση του Λούη Χριστοδούλου!

Για την ιστορία στη ρεβάνς (11/1/1989) ο Παναθηναϊκός νίκησε με 8-1 και προκρίθηκε στα προημιτελικά (21’ Σαμαράς από κόρνερ Αντωνίου – 23’ Δημόπουλος, 24’, 75’ Καλατζής, 78’, 80’ Νίλσεν, 85’ 88’ Γεωργακόπουλος- 41’ Βόσδου

9_1_1989

Πηγή: Τα Νέα

Ημερομηνία: 9 Ιανουαρίου 1988

Στην ιστορική επιστροφή του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό, ο Κώστας Αντωνίου είναι στο αρχικό σχήμα της ενδεκάδας. Μάλιστα σκοράρει με κεφαλιά στο 72ο λεπτό, μετά από κόρνερ του Ρότσα και κεφαλιά του Μαυρίδη!

Στο 40′ είχε μια ανάλογη ευκαιρία να βρει και τότε τον δρόμο προς τα δίχτυα!

Το σίριαλ Αντωνίου ολοκληρώνεται…

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Join us on Facebook
Follow us on Twitter