Τετάρτη, 03 Αύγουστος 2016

Όταν ο Δεληκάρης δήλωνε: «Το τριφύλλι μου πάει και μάλιστα πάρα πολύ»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η ιστορία της μεταγραφής του Γιώργου Δεληκάρη από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό, φανερώνει άλλα ήθη και έθιμα της εποχής.

Η ιστορία της μεταγραφής του Γιώργου Δεληκάρη από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό, φανερώνει άλλα ήθη και έθιμα της εποχής. Άλλωστε μιλάμε για το καλοκαίρι που ο Μίμης Δομάζος φεύγει από τον Παναθηναϊκό για την ΑΕΚ και δηλώνει: «Όσο παίζω ο Μαντζαβελάκης δεν θα κοιμάται ήσυχος» και ο Αντώνης Αντωνιάδης καταλήγει στον Ολυμπιακό!

Οι σχέσεις των «αιωνίων» είναι σε πολύ καλό επίπεδο, με την μεταγραφή του Δεληκάρη, πάντως, να δημιουργεί μεγάλες έριδες και συγκρούσεις.

Το κουβάρι της ιστορίας άρχισε να ξετυλίζεται σ’ ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο. Ο Βεσελίνοβιτς δίνει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Αϊδινίου και ο Δεληκάρης αρνείται ν’ αγωνιστεί και εν συνεχεία εξαφανίζεται από τις προπονήσεις…

17 Ιανουαρίου 1978

Η απουσία του Γιώργου Δεληκάρη από την προπόνηση του Ολυμπιακού και η αιτιολογία ότι πήγε τη γυναίκα του στο νοσοκομείο, για επέμβαση χολής, δεν πείθει τη διοίκηση του Ολυμπιακού.

Μάλιστα με επιστολή η διοίκηση καλεί τον Δεληκάρη σε έγγραφη απολογία για την απουσία του από τις προπονήσεις, στις 16 και 17 Ιανουαρίου, γιατί προφασίστηκε ασθένεια και δεν αγωνίσθηκε στον αγώνα με τον Πανιώνιο και τρίτον γιατί επιδεικνύει έλλειψη αγωνστής διάθεσης παρά τη συμπαράσταση που έχει από τη διοίκηση.

Από τη διοίκηση του Ολυμπιακού  διαψεύδεται ότι υπάρχει ικονομική οφειλή στον ποδοσφαιριστή.

18 Ιανουαρίου 1978

Η διοίκηση του Ολυμπιακού καλεί σε απολογία τον Γιώργο Δεληκάρη και ο ποδοσφαιριστής, επικοινώνησε με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Τσιτσαλή, στον οποίο είπε ότι σκέφτεται να σταματήσει το ποδόσφαιρο για προσωπικούς λόγους.

19 Ιανουαρίου 1978

Ο Δεληκάρης δεν έγινε δεκτός από το Δ.Σ. του Ολυμπιακού επειδή δεν υπέβαλε έγγραφη απολογία.

20 Ιανουαρίου 1978

Ο Γιώργος Δεληκάρης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν σκοπεύει να στείλει την απολογία του, λέγοντας: «Για όλα τα άσχημα στον Ολυμπιακό φταίω πάντα εγώ. Όλα τα καλά οφείλονται στον κ. Θεοδωρακάκη. Ωστόσο εγώ είμαι πιο Ολυμπιακός από ορισμένους άλλους. Είναι αμαρτία να παίρνουν τηλέφωνο παράγοντες άλλων συλλόγων και να τους παρακαλούν να μην με πάρουν. Μπορώ να πάω σ’ οποιαδήποτε ομάδα θέλω».

27_1_1978

26 Ιανουαρίου 1978

Απίστευτη εξέλιξη. Το πρωινό της 26ης Ιανουαρίου (8.30) ο Γιώργος Δεληκάρης πηγαίνει στη λέσχη του συλλόγου και παραδίδει στη γραμματεία την απολογία του, αναφέροντας ότι δεν είχε πάρει καμία συστημένη επειστολή για να απολογηθεί και ότι απείχε από τις προπονήσεις γιατί ήταν άρρωστος ο πατέρας του και εν συνεχεία η γυναίκα του.

Επίσης τονίζει ότι είναι στη διάθεση του προπονητή.

Στις 13.45 εμφανίζεται στου Ρέντη, μπαίνει στα αποδυτήρια, φοράει τη φόρμα και παρουσιάζεται στον Τόζα Βεσελίνοβιτς.

«Κύριε Τόζα, ήρθα να προπονηθώ μια και το θέμα μου τακτοποιήθηκε».

Από την πλευρά του ο Γιουγκοσλάβος του είπε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα και ότι μπορεί να προπονηθεί κανονικά. Ωστόσο με παρέμβαση του γενικού αρχηγού Μιχάλη Φωτίου ενημερώνεται ότι με απόφαση της διοίκησης δεν θα προπονηθεί…

Ο διεθνής άσος επικοινωνεί με το δικηγόρο του και ακολούθως με την αστυνομία! Όταν φτάνει το περιπολικό ενημερώνει τα όργανα της τάξης ότι δεν τους επιτρέπουν να προπονηθεί!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αποχωρώντας από του Ρέντη αποδοκιμάστηκε από φιλάθλους του Ολυμπιακού!

8970e5460d4c826b93aa55dc3c238d22

28_1_1978

Ο Ολυμπιακός, μετά από συνεδρίαση, ανακοινώνει τον διετή αποκλεισμό του ποδοσφαιριστή!

«Κύριοι με τον Δεληκάρη δεν γίνεται πια… χωριό. Γι’ αυτό και σας προτείνω τη διαγραφή του, εγώ ο οποίος πρόκειται να συγγενέψω μαζί του», είπε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Τσιτσαλής και συμπλήρωσε: «Έχω κάνει πάρα πολλές προσπάθειες για να τον φέρω στον σωστό δρόμο. Πάντα όμως απέτυχα.

Κάθε 20 του μηνός ερχόταν και του έδινα 110.000 δραχμές. Κάποτε που δεν είχα την ημέρα εκείνη μου δημιούργησε τρομερό επεισόδιο. Και σας βεβαιώ ότι εάν δεν τον έπαιρνε ο κ. Χατζηκώστας θα τον πετούσα έξω από το γραφείο μου».

Τελικά η πρόταση του κ. Τσιτσαλή δεν έγινε δεκτή. Όπως επίσης δεν έγινε δεκτή η άποψη του κ. Μαραγκάκη για επιβολή βαρύτατου χρηματικού προστίμου και σε περίπτωση υποτροπής, τότε θα γινόταν διακοπή συμβολαίου.

7 Ιουλίου 1978

Ο Δεληκάρης κατάθεσε στη γραμματεία του Ολυμπιακού εκδήλωση ασκήσεως της οκταετίας! Η πρώτη απόφαση που πήρε η διοίκηση, μόλις ενημερώθηκε για το θέμα είναι ότι δεν θα δώσει φιλικό με την ομάδα που θα πάρει τον παίκτη!

Βάσει της ισχυούσης μεταγραφικής εγκυκλίου ο Ολυμπιακός από την παραχώρηση του Δεληκάρη θα εισπράξει 4.600.000 δραχμές.

11_7_1978

Στις 10 Ιουλίου του 1978 ο Παναθηναϊκός ρίχνει τη βόμβα του καλοκαιριού, ντύνοντας στα «πράσινα» τον παίκτη σύμβολο του Ολυμπιακού.  Το κόστος της μεταγραφής είναι 4.600.000 δραχμές, εκ των οποίων οι 920.000 θα τα πάρει ο παίκτης.

Μεταξύ των ανθρώπων που έδωσαν χρήματα (2,5 εκατ. δραχμές) είναι ο Παύλος Γιαννακόπουλος!

Ο Δεληκάρης αποθεώθηκε από τους φίλους του Παναθηναϊκού στο κλειστό του μπάσκετ, όπου έγινε η «πρώτη» των «πρασίνων». Εκτός από τον Δεληκάρη πρεμιέρα για τους Γκομέζ (Αργεντινός), τον ομογενή Νίκο Κόβη (Μπεσίκτας), Συντιχάκη (Εργοτέλης), Μαλαμαδάκη (Ιωνία Χανίων), Λεμονή (Αττικού) και Τσιριμώκο (Παγκρατίου).

Όλους τους παίκτες τους καλοσώρισε ο πρόεδρος του συλλόγου Απόστολος Νικολαΐδης.

Ο… Λεμονής, είναι ο γνωστός Τάκης Λεμονής, που λίγες ημέρες αργότερα συμφώνησε με τον Ολυμπιακό!

411px-Delikaris

Ο Γιώργος Δεληκάρης έκανε μια γραπτή δήλωση, λέγοντας: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που η πολιτεία που έδωσε το δικαίωμα να μπορέσεω να βρεθώ σ’ ένα σύλλογο, που πάντοτε εκτιμούσα έστω και σαν αντίπαλο. Πιστεύω ότι με τους παλιούς μου φίλους – τους καινούργιους μου συμπαίκτες – θα δουλέψουμε σκληρά για ένα καλύτερο μέλλον.

Παρά το γεγονός ότι είχα πολλές προτάσεις, ο συναισθηματιμός μου και μόνο αυτός, με έκανε να φορώ σήμερα τη πράσινη φανέλα.

Ύστερα από τόσες ψυχικές ταλαιπωρίες που τόσο άδικα και μελετημένα υπέστησα πιστεύω ότι εδώ πλέον θα βρω τη ψυχική μου γαλήνη και γι’α αυτό παραμέρισα κάθε υλική σκέψη ως αποφασιστικό παράγοντα για την αλλαγή συλλόγου. Υπόσχομαι λοιπόν ότι οι άνθρωποι που  εμπιστεύτηκαν τον «άνθρωπο Δεληκάρ绨δεν θα απογοητευτούν.

Επιθυμώ να ευχαριστήσω όλους εκείνους που με βοήθησαν με τη δικαίωσή μου. Ιδιαιτέρως έναν πολύ καλό φίλο, που δεν μπορώ να ονομάσω».

19-9-1978 asead oloi pali

11 Ιουλίου 1978

Ο Παναθηναϊκός αρχίζει δικαστικό αγώνα για να πέσει η ποινή του ετήσιου αποκλεισμού που έχει αποφασίσει ο ΑΣΕΑΔ και συγχρόνως να μην ισχύσει το «νεκρό» διάστημα του καλοκαιριού, γιατί τότε η ποινή θ’ αυξηθεί κατά δύο μήνες!

Ωστόσο στην πορεία θα… ενωθούν ΕΠΟ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έτσι ώστε να μην αρθεί η ποινή αποκλεισμού του ποδοσφαιριστή.

12 Ιουλίου 1978

Σε εκδήλωση για την επέτειο συμπλήρωσης 70 ετών από την ίδρυση του Παναθηναϊκού, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου κ. Καραδήμος ρίχνει τους τόνους της αντιπαράθεσης με τους ερυθρόλευκους!.

«Εμείς αρχίσαμε να ενδιαφερόμαστε για τον Δεληκάρη από τη στιγμή που διεκόπησαν οι σχέσεις με τον Ολυμπιακό. Δεν θέλουμε να ψυχρανθούν οι σχέσεις των δύο σωματείων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα η ΑΕΚ «κερδίζει» τη μάχη από τον Ολυμπιακό για την απόκτηση του Μίμη Δομάζου, δίνοντάς του 4,5 εκατ. δραχμές και ένα αυτοκίνητο!

19_7_1978

17 Ιουλίου 1978

Ο Ολυμπιακός επιχειρεί να πάρει πίσω τον Γιώργο Δεληκάρη και σύμφωνα με πληροφορίες να πληρώσει τη ρήτρα των 13 εκατ. δραχμών, εκ των οποίων τα 7 εκατ. δραχμές θα τα έπαιρνε ο Παναθηναϊκός και τα 6 εκατ. δραχμές ο ποδοσφαιριστής.

Το επίμαχο ραντεβού πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της 17ης Ιουλίου στο σπίτι του προέδρου του Ολυμπιακού κ. Τσιτσαλή, με παρόντα τον Δεληκάρη και άλλα στελέχη των «ερυθρολεύκων».

Ο Δεληκάρης διαψεύδει την είδηση, λέγοντας: «Είμαι ανίκανος να ακολουθήσω τον οποιοδήποτε στη φανταστική ιστορία και τα ψεύδη. Το τριφύλλι μου πάει και μάλιστα πάρα πολύ. Υπάρχω και όσο υπάρχω θα παίζω στον Παναθηναϊκό».

19-7-1978 deli apagogi

Από τον Ολυμπιακό επιβεβαιώνουν το ραντεβού, επιμένοντας ότι ο Γιώργος Δεληκάρης τους ζήτησε να τηλεφωνήσουν στον Αντώνη Μαντζαβελάκη για να επιστρέψει στους «ερυθρόλευκους».

Από τον Παναθηναϊκό με ανακοίνωση κάνουν λόγο για ψυχροπολεμικές καταστάσεις και ότι όποιος ενοχλήσει ξανά τον Δεληκάρη θα έχει να κάνει με τα δικαστήρια!

1_8_1978

31 Ιουλίου 1978

Ο Γιώργος Δεληκάρης κάνει το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο φιλικό με τη Βέροια (5-0) στη Λεωφόρο, παρουσία 20.000 θεατών. Μάλιστα σκοράρει στο 90ο λεπτό (23, 50, 85′ Μαρτίνες και 72′ Κατσιάκος τα άλλα γκολ).

14_9_1978

13 Σεπτεμβρίου 1978

Ο Γιώργος Δεληκάρης κάνει το επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο ματς με τη Ρουμανική Άργκες Πιτέστι. Παρά το γεγονός ότι είναι τιμωρημένος στην Ελλάδα, στην Ευρώπη μπορεί να παίξει κανονικά! Όπως και στην Εθνική.

Ωστόσο ο Παναθηναϊκός γνωρίζει μια βαριά ήττα με 3-0. Ο Δεληκάρης γίνεται αλλαγή στο 78ο λεπτό από τον Λιβαθηνό.

Στις ρεβάνς (27 Σεπτεμβρίου 1978), οι Ρουμάνοι επικρατούν με 2-1 στη Λεωφόρο (52′ Γονιός – 54′ Ράντου, 69′ Νικολάε) και προκρίνονται.

56dab2b3675237b0ba79395c67ee9ae4_L

Ο Παναθηναϊκός περίμενε την αναμέτρηση της Πρωταπριλιάς του 1979 με την Καβάλα στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ότι θα ήταν η γιορτή για την πρώτη συμμετοχή του Γιώργου Δεληκάρη στο πρωτάθλημα.

Τελικά δεν θα αγωνιστεί, αφού την προηγούμενη ημέρα του ματς μπήκε στο νοσοκομείο. Δεν φορά τα πράσινα ούτε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 8 Απριλίου, ενώ δεν είναι έτοιμος ούτε για την αναμέτρηση με το Αιγάλεω στην Λεωφόρο στις 15 Απριλίου.

26_4_1979

25 Απριλίου 1979

Μετά από την ολοκλήρωση της τιμωρίας, αλλά και δύο… αναβολές λόγω ασθένειας, ο Γιώργος Δεληκάρης κάνει το ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό και στο Πρωτάθλημα, στην βαριά ήττα με 3-0 από τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα.

 

Όλη η ιστορία του Γιώργου Δεληκάρη, όπως την κατέγραψε η ιστοσελίδα cobrasports.gr

Για το ντεμπούτο του Γιώργου Δεληκάρη έχει γράψει και η ιστοσελίδα oldfootball.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Join us on Facebook
Follow us on Twitter